Løbetræning i Langeskov Løb og Motion

Træningstidspunkt:

Tirsdag kl. 18.00

Information om træningen

Se mere nedenfor skemaet

Torsdag kl. 17.30

Mødested:

Langeskovhallen, mellemgangen

Børmosevej 3

5550 Langeskov

Langeskovhallen

Børmosevej 3

5550 Langeskov

Tovholdere:

Thomas Irming

Se under de forskellige løbegrupper.

Anna Lundin, Jess jensen og May-Britt Nielsen

Hvem kan løbe med:

Mænd, kvinder, unge, ældre, som er løbeglade eller gerne vil være det.

Dem, der vil løbe en tur mellem 7-10 km sammen med andre. Tempo og afstand varierer. Der oprettes gerne kortere løbeture ved behov. Sig frem!

Bad og omklædning

Der er mulighed for bad og omklædning i Langeskovhallen.

-       Langeskovhallen

 

Opvarmning i hallen, tirsdag kl. 18

Vi starter med opvarmning i hallen, hvor vi laver øvelser for hele kroppen med kyndig instruktion fra en af vores opvarmere, inden vi tager ud og løber i fælles flok.

Opvarmningen er for alle tilmeldte i LLM, både løbere og stavgængere / gå-hold.

 

Se vores facebookgruppe for aktuel information: https://www.facebook.com/groups/langeskov.llm/

 

Fælles løbetræning

Træner: Thomas Irming

Efter opvarmningen, ca. kl. 18.30, gør vi os klar til at gå ud og løbe i det fri. Vi løber i samlet flok en til to km, hvor tempoet tilpasses den mindst erfarne løber. Vi vil i høj grad have fokus på det sociale aspekt ved løb og så vidt mulig forsøge at ”lege” os gennem træningen. Fælles løbetræningen indeholder eller afsluttes gerne med fartleg af en eller anden art, inden vi deler os op i hold og løber videre. Fartlegen er tilpasset den enkeltes formåen, så alle kan være med og samtidig få noget ud af det.

 

Løbegrupper efter niveau
Efter fællesturen deler vi os op i de grupper som vi gerne vil løbe i, afhængigt af, hvilket tempo og/eller afstand man vil løbe. Løbetræningen vil vare ca. 1-1½ time, og når den er slut vil man samlet set have løbet så hatten passer. Alt afhængig af form vil det være 5-15 kilometer. Det er ok at stå af undervejs, hvis form eller skade ikke tillader en hel træningsgang.

 

Gruppe 2 – Tempo 5:00/km – Distance 10-15 km

Tovholdere: Thomas Irming, Britt Boll Petersen og Anna Lundin

Gruppe 2 er for løbere som kan løbe 10 km, halvmaraton, evt. maraton, og gerne vil blive hurtigere på de forskellige distancer, og/eller kunne løbe længere.

Generelt løber vi i et moderat tempo på 5:00-5:20/km, når det er basistræning. I perioder løber vi tempotræning, tærskeltræning og VO2max-træning, når vi vil booste formen. Da løbes eksempelvis de lidt længere intervaller på plus/minus en kilometer x antal gange, med eller uden pauser, afhængigt af intensiteten. - Selv om det kan lyde seriøst, er det bestemt ikke kedeligt! Vi har det som regel sjovt sammen og nyder turen og udbyttet.

Trænes der op til et bestemt løb sammensætter vi gerne et løbeprogram til den enkelte. Spørg tovholderne hvis der er brug for hjælp, de er mere end villige til det!

 

Gruppe 3 – Tempo 5:45/km – Distance 10-15 km

Tovholdere: Jens Augustinus og Marianne Junge

Gruppe 2 er for løbere som kan løbe 10 km og halvmaraton, og/eller blive bedre på distancen/løbe længere.

Vi varierer træningen ved nogle dage at indlægge korte intervaller, fartleg, bakketræning el.lign. i turen, og andre dage løbe i moderat tempo hele vejen, og/eller roligt tempo (det kan svinge mellem 5:15/km og 5:45/km).

 

Gruppe 4 – Tempo 6:00/km – Distance 6-11 km

Tovholdere: Jørgen Skov og May-britt Nielsen

Gruppe 3 er for løbere, der kan løbe 5-7 km uden pause og som ønsker at holde løbetræningen vedlige, og/eller træne op til et løb.

Til træningen er det ikke meningen at løbe hurtigt hele vejen, men at løbe hurtigere når vi er blevet varme, derfor løber vi samlet de første og de sidste km, og samler op når vi løber hurtigere, så alle er med.

 

Gruppe 5 – Tempo 6:30-7:00/km – Distance 3-8 km

Tovholdere: Ulla Aagaard og Lilli Mathiasen

Gruppe 4 er for løbere, der kan løbe 3-5 km uden pause og gerne vil holde sig i gang med at løbe, og/eller træne op til et løb. Alle er velkomne! Det er en social løbeklub med plads til alle, uanset om man er god til at løbe eller ej, for det er det man gerne skulle blive bedre til ved at komme i løbeklubben.

 

Begynderhold:

Oprettes ved behov.

 

Generelt om træningen i grupperne:

Der vil være to tovholdere for hver gruppe, en som planlægger ruten og træningen, og en som er ansvarlig for bagtroppen. Generelt er holdningen, at man ikke skal efterlades og løbe alene hjem. Det er dog muligt at aftale, at man løber fra, eller andet, hvis man hellere vil det.

Tempo og afstand er vejledende og kan variere, plus/minus.

Grupperne er ikke knivskarpt opdelt! Ofte vil to (eller flere) grupper løbe sammen, afhængigt af omstændighederne.

Vi lægger vægt på at finde nogle gode ruter i naturskønne omgivelser.

Enkelte tirsdage vil det være planlagt, at alle grupper løber den samme rute, hvor man i starten kan udfordre sig selv og løbe med en gruppe i hurtigere tempo end man plejer, og samtidig have en gruppe at falde tilbage på, når man ikke kan holde til det tempo længere. Ruterne vil være i forskellig længde, så det er de første kilometre, at man har muligheden for nogen at falde tilbage på som løber samme vej.

Følg med på hjemmesiden, eller på Facebook. Der vil også blive givet informationer efter opvarmningen i hallen.

 

Løbetræning generelt

Der løbes distancetræning, både kortere og længere. Der trænes året rundt, men om vinteren løbes kortere distancer i forhold til om sommeren. Træningen henvender sig til alle, der ønsker både at løbe sammen med andre på samme niveau, og at forbedre sin form og hastighed ved at deltage regelmæssigt i træningen. Man skal ikke holde sig tilbage for at møde op, for der vil altid være nogle til at tage sig af en og få en snak med, så man kan komme på det rette hold.

Somme tider trænes der mere målrettet op til et løb på 5 og 10 km samt halv- og helmaraton.

Vi opfordrer til, at du også sørger for at løbe et par gange mere om ugen, evt. sammen med andre fra gruppen, f.eks. om torsdagen, hvor der løbes fælles fra Langeskovhallen eller i Nyborg efter nærmere aftale.

Har du overvejelser eller spørgsmål til din træning vedr. eksempelvis progression eller intensitet, er du velkommen til at vende det med træneren/tovholderne.