Som det sig høre og bør, så er her en lille beretning fra det 42-tyvende Internationaler Wilhelmsburg Insellauf 2023.
Løbet er et mindre motionsløb på den lille ø de fleste bare kører over, når de skal af 7’eren gennem Hamburg og sydpå over Elben.
Ruten er en skøn blanding af stier, små veje og endnu mindre veje, der bugter sig forbi kanaler, kolonihaver, rideskoler, villaveje og under motorveje.
 
Otte seje løbere fra Langeskov Løb & Motion havde forvildet sig derned. Vi havde også en enkelt ikke-løber med i form af Hans Jørgen, og måske ser han også en dag lyset. Ment sådan at han ikke kun deltager i carbo-loadningen dagen før, men også selve løbet.
 
Bortset fra Michael der kørte til Wilhelmsburg fredagen før løbet, så tog hele flokken derned lørdag formiddag. Dette gav os god tid til at få udført en generalprøve på transport med S-Bahn nettet ud til startområdet og hente startnumre. (Det kommer vi tilbage til) Vel ankommet på Wilhelmsburg station, blev vi modtaget af Michael. Han tog sig af vejvisningen de sidste 800 m til startområdet, og bortset fra en enkelt ”foretag en U-vending hvor muligt”, så gik det fantastisk med det.
 
I ægte tysk stil, så var der styr på alt i startområdet allerede dagen før. Selv retningen på trafikken ind gennem hallen der skulle bruges til vores bagage i løbet dagen efter, var der styr på. Nogle af vores damer fik også ved selvsyn besigtiget toiletfaciliteterne, og også disse blev godkendt. Aftensmaden lørdag aften blev indtaget på Restaurant Prego i Hamburg. Det var Michael der havde snuset sig frem til dette spisested, og det kunne være meget værre som de siger i Jylland. Prisen var absolut til at leve med og smagen var vi generelt enige om var god. I hvert fald fik alle fyldt depoterne op inden løbet, både hvad angår fast føde og det flydende.
 
At dømme ud fra resultaterne om søndagen, så har alkohol i små mængder måske også en præstationsfremmende virkning.
 
Raceday.
Vi havde aftalt morgenmad 07:00 og afgang fra hotellet 08:30. Dette ville give os rigeligt med tid til at komme ud til startområdet og få gjort alle de sædvanlige gøremål inden start kl. 10:00. Tidsplanen skred dog allerede inden vi kom ud af hotellet. Den skrappe receptionist mente at vi lige så godt kunne betale regningen, ”når vi nu alligevel bare sad der og lavede ingenting” og det var noget nær umuligt at tale hende fra det. Det tog lige 10 minutter ekstra, men afsted kom vi. Vel ankommet på S-Bahn stationen, var den næste udfordring at det tog vi forventede at skulle med, først ville køre 34 minutter efter. Det ville gnave godt i vores ellers gode tid, men efter lidt rådslagning i rejserådet (Selvudnævnt råd bestående af to medlemmer), så blev løsningen at vi blot gik 4 meter over på den anden side af perronen og tog et andet tog. Så meget for en generalprøve…
 
Kl. 09:10 var vi alle ude i startområdet og kunne få styr på toiletbesøg og mængden af påklædning. I modsætning til løb i Danmark, så var køen ved herretoiletterne længere end ved damerne. Sidder tyske mænd ned når de tisser? 😊 I bagklogskabens lys, kunne vi nok have løbet i korte tights, men det var svært at beslutte sig om inden på grund af vinden. Nå, men hellere svede end fryse. May-Britt N og Michael var lidt udfordrede inden løbet, så de var lidt usikre på egne evner inden løbet. Ellers var resten af flokken ved godt mod og det galt også Winnie, der havde en misfarvet og hævet fod. "Det skal løbes væk" sagde hun.
 
Alle kom godt afsted og ud på den fine rute, der bortset fra ca. 1 km med grusvej, havde et underlag med næsten ren asfalt.
 
De to uadskillelige damer Marianne og Maybritt B fulgtes som sædvanligt ad på turen rundt og kom i mål i tiden 2:35:01, kun 5 minutter fra den tid vi talte om dagen før. De havde masser af overskud da de kom til syne ude ved 20 km, hvilket jo er fedt at være vidne til.
 
May-Britt N fik sig kæmpet godt i mål på 2:27:58, på det der blev en oplevelsestur, frem for et løb for en god tid. Det fik vi andre glæde af, altså oplevelsesturen, da der blev taget godt med billeder undervejs. Flot at løbe turen på trods af diverse forhindringer i ugen op til løbet.
 
Michael havde en stor off-day, men viste moral og kampånd ved at slæbe sig over mål i tiden 1:58:02. Hellere en, for ham, dårlig tid, end en DNF. Lad os håbe at Michael snart er tilbage på sporet igen, så han kan få de resultater hans træningsiver fortjener.
 
En forstuvet fod kan tilsyneladende ikke stoppe Winnie, og ydermere heller ikke forhindre hende i at løbe ny PR med over 5 minutter. Det gjorde hun i flotte 1:47:09. Jeg tænker at der er mere i vente i nærmeste fremtid.
 
I tiden 1:43:02 og i ny PR viste Mette endnu en gang at hun kan mere end hun selv tror. Ganske vist brokkede hun sig over tempoet fra 14 km og i mål, men så tosset var det nu altså heller ikke. På den rigtige dag, og den kommer snart, skal hun nok finde de sidste minutter.
 
Så er der Anna. På forunderlig vis løb hun meget tæt på hendes tidligere personlige rekord sat tilbage i omkring 2014-2015. Tiden blev 1:40:29. Det gjorde at hun blev nummer 19 blandt kvinderne ud af 177 og 128 overall af 639. Tilmed nummer 1 i hendes aldersgruppe ud af 13 (D55). Onde tunger mener at hun har opgivet forkert alder ved tilmeldingen, lidt i stil med Tante Møghe 😊
 
Inden løbet havde undertegnede rådført sig med Jack Daniels og hans Running Formula. Den sagde 1:23:XX, baseret på seneste Coopertest og det følte jeg mig også i stand til. At det så blev 1:22:33 i ny PR med over 2 minutter, ja det var næsten ikke til at rumme da jeg kom i mål. Det er en kunst at ramme dagen, og det var jeg heldig at gøre. Det gav en en 9. plads overall og nummer 1 i H50 ud af 55.
 
Alt i alt en fremragende dag for klubbens medlemmer og fedt at være vidne til og en del af.
 
Efter endnu en togtur (Denne gang med styr på det) og et velfortjent bad, så gik turen hjemad igen til Danmark. Turen inkluderede selvfølgelig en tur på McD, til alles store glæde. Eneste skår i glæden var stor mangel på stil i de tyske McD'er, da da de ikke havde hverken Daim eller Smarties til deres McFlurry. Tak for en dejlig tur til alle og til jer der har læst med. Måske vender vi tilbage til løbet en gang i fremtiden, det kan i hvert fald godt anbefales til andre i klubben.
 
På dette link kan der ses en lille video fra raceday: https://youtu.be/qOFOnPdXlLM
 
PS. Stort tillykke til Jeanette Lindevang, der var deltager i Berlin Halbmarathon 2023. Hun løb rundt i meget flotte 1:31:07. Det er både PR og husstandsrekord. Tillykke med det.
 
/Thomas Irming